FORUT-barneaksjonen i Petrine


FORUT-barneaksjonen i Petrine barnehage

Vi i Petrine barnehage er stolte over å ha deltatt i FORUT-barneaksjonen Nanah og løvefjellet. De siste månedene har vi blitt godt kjent med Nanah, en fire år gammel jente fra byen Kareneh i Sierra Leone. Gjennom filmer, folkeeventyr, sanger og dans har vi fått et innblikk i andre måter å leve på enn det vi gjør her i Norge. Barneaksjonen fokuserer på det positive ved det å leve annerledes, og på hvilke gleder, ressurser og verdier vi kan finne hos mennesker i andre land.

I barnehagen var det planlagt at vi i april skulle arrangere en festival til inntekt for Nanah og FORUTs prosjekter i deres mange prosjektland. Denne festivalen måtte dessverre utsettes, da barnehagen på kort varsel måtte stenge i mars. Vi greide allikevel å samle inn over 3000 kroner på sykkeldagen vår, der barna skulle sykle så mange runder de greide til inntekt for Nanah. I tillegg plantet barna på småbarnsavdelingen solsikker som foreldrene kunne legge inn bud på.

Snart tar våre to avdelinger med store barn turen til «Sierra Leone» i barnehagen. Vel fremme i «Kareneh» skal barna danse, leke, spise, synge og kose seg slik de har sett at Nanah og de andre barna gjør på filmene.

 

Petrine har meldt seg på neste års barneaksjon, der vi skal følge Nanah og familien hennes på deres første reise til havet. I tillegg blir vi med til Sjimpanseskogen, der vi blir kjent med utrydningstruede dyrearter og arbeidet som gjøres for å beskytte dyrene.

Neste år planlegger vi på nytt å arrangere festival, og vi håper og tror at vi skal få gjennomført det denne gangen. 

 

Vi gleder oss til fortsettelsen, og det vet vi at barna gjør også

Tilbake