Elsker å jobbe med barn


Hun elsker jobben – og barn og foreldre digger det hun gjør for dem. – Jeg har det fantastisk moro, sier den ganske ferske menighetspedagogen Elisabeth Husøy.

Navn: Elisabeth Husøy

Alder: 27

Stilling: Menighetspedagog

Utdannelse: Bachelor i spesialpedagogikk, årsstudium i praktisk teologi og ledelse. Folkehøyskole.

Kommer fra: Gressvik i Fredrikstad, bor nå på Nordby i Ytre Rælingen

Sivilstand: Har kjæreste.

Familie: Mor, far og to søstre

I tre måneder har 27-åringen fra Gressvik i Fredrikstad jobbet i Rælingen. Mange har allerede hatt gleden av å møte kvinnen som primært skal jobbe for barn mellom null og åtte år i menighetene våre.

–Jeg har alltid trivdes med å jobbe med barn og ungdom. Etter konfirmanttiden jobbet jeg som frivillig ungdomsleder i sju­–åtte år, så fant jeg ut at jeg kunne få betalt for det. Siktet meg derfor inn på en utdannelse som ville gi meg den nødvendige kompetansen – og nå er jeg altså her i Rælingen som menighetspedagog.

Sportsidiot. –Utover det rent jobbmessige, kan du si litt om hvem Elisabeth egentlig er?

–Oppfattes nok som blid og positiv. Det er i hvert fall det jeg får høre. Er ellers glad i musikk, teater og friluftsliv. Kommer fra en veldig musikalsk familie, men jeg er nok den minst musikalske av oss. Dessuten er jeg sportsidiot, noe som nok henger sammen med at jeg spilte fotball og også har prøvd andre forskjellige idretter. La opp som fotballspiller da jeg kom på ungdomsskolen. Da var det ikke lenger så gøy å spille sammen med gutta, slik jeg hele tiden hadde gjort.

Null til åtte år. –Hva innebærer jobben som menighetspedagog?

–Det er en stilling som innebærer å jobbe med barn og ungdom. For mitt vedkommende er det å ha hovedansvar for alle menighetens tiltak for barn mellom null og åtte år. Jeg opplever det som veldig givende å invitere barn og foreldre inn i kirka, kunne ha det gøy og all right sammen og få dem inn i et fellesskap.

–Og de minste er jo ikke veldig gamle?

–Nei! På babysang er de yngste bare noen få måneder. På den siste samlingen vi hadde nå i høst var det langt over 20 barn der, for det meste sammen med mødre, men også med det par fedre til stede.

Har de søte små noe utbytte av dette?

–I høyeste grad! De smiler og ler og det er tydelig at det er gøy med musikk.  Dessuten er babyene spesielt fascinert av såpebobler. Også de voksne setter pris på tilbudet – de har noe fint å gjøre de formiddagene tilbudet er, og ikke minst betyr det mye å møte andre foreldre.

Andre tilbud for de yngste i menigheten, er utdeling av dåpsduene som henges opp i kirkene når de døpes, og knøttesang for to- og treåringer. Før knøttesangen serveres middag til store og små – et tilbud travle foreldre setter stor pris på. Fireåringer får fireårsboka, noe som for øvrig vil skje under gudstjenesten i ØRK 23. oktober. De som er året eldre, får tilbudet «5 er supert» til våren, mens «Helt førsteklasses» er myntet på seksåringene som er klare for skolen. Sjuåringer inviteres til adventsprell med julevandring og juleverksted, mens «Tårnagenter» er ment for åtteåringer som skal utforske både kirketårnet og kirken.

–Alle disse tilbudene er noe du liker å jobbe med?

–I høyeste grad! Fra andre har jeg også fått høre at dette er en type jobb som passer for deg. Det er det virkelig – koser meg når jeg ser at andre har det bra og at barna blir glade for deg tilbudet vi gir de.

–Så får du attpåtil lønn for det!

–Ikke sant! Ren bonus!

Prøve og feile.Du har nå vært i jobben i snart tre måneder. Hva er dine viktigste erfaringer?

–At det er viktig å prøve og feile litt. Dersom det ikke kommer så veldig mange på ett tilbud, er det viktig å tenke at det i hvert fall er viktig å gi gode opplevelser for de to eller tre barna som kommer med foreldrene sine. Så kommer de igjen seinere, kanskje med enda flere.

Hva setter du mest pris på ved jobben?

–Responsen! Jeg synes det er kjempehyggelig når foreldre kommer bort til meg etter et arrangement og takker og i tillegg gir uttrykk for at de er tatt godt imot. Her om dagen fikk jeg denne kommentaren: «Vi har ikke vært i kirken så mange ganger, men vi kommer gjerne igjen!». Det er en sterk melding å få!

Hva liker du minst ved jobben?

–Kommer ikke på noe.

Inkluderende menighet. –Du er ganske fersk i jobben og kommer fra et annet sted. Hvordan vil du beskrive menighetene i Rælingen?

­–Som veldig inkluderende. Har følt meg veldig velkommen fra første stund, og når folk gir positive tilbakemeldinger, så føler jeg at jeg får til noe.

–Hva betyr møter med menighetenes medlemmer for deg?

–Jeg synes det betyr mye å kunne feire gudstjenester sammen – å være tilstede og oppleve et fellesskap.

–Hva er ditt største ønske for menighetene i Rælingen – noe du virkelig brenner for?

–Det er veldig mange gode tilbud allerede. Men det hadde vært fint å kunne utvikle knøttesang-tilbudet videre, med flere samlinger og kanskje etablering av et kor.

–Hva er dine forventninger til oss som utgjør menigheten?

–Vi er helt avhengig av frivillige for å få de til å gå rundt. Og folk dukker opp og gjør en innsats! Alle som har lyst og mulighet til å bidra, skal få lov ­– og ikke minst føle seg velkomne.

Rå på Rubiks kube. –Hva gjør du på fritida?

–Dessverre har jeg ikke fått testet ut så mange av Rælingens friluftstilbud ennå – blant annet som følge av at jeg var ganske satt ut av korona i nesten fire uker. Men jeg gleder meg til å prøve freesbeegolfbanen ved Myrdammen! Dessuten er jeg litt over middels glad i å kjøre bil – roadtrips med god musikk på anlegget, gjerne 80-tallspop, er helt topp.

–Dine skjulte sider?

–At jeg er ganske god med Rubiks kuber, enten vi snakker om 3x3 (standardkuben), 2x2 eller 4x4.

–Personlig rekord med 3x3?

–Halvannet minutt!

Vi kan ikke avslutte denne samtalen uten det grenseløst gode spørsmålet: Hva er din sterkeste side?

–Oi, der fikk jeg noe å tenke på. Tror jeg svarer at jeg er veldig god på å huske navn, en egenskap som er veldig viktig når man skal bygge relasjoner. Har fått gode tilbakemeldinger når jeg for eksempel under knøttesang ønsker barn og foreldre velkommen ved navn. Da føler de seg sett!

–Vi må også ta med et spørsmål om svake sider?

–At jeg i starten kanskje kan være litt tilbakelent og ikke veldig frampå, for eksempel under stabsmøtene her i kirken. Men det kommer etter hvert!

–Helt til slutt: Hva gjør du om ti år?

–Håper at jeg fortsatt jobber som menighetspedagog, Kanskje er jeg gift og har et par barn...

PS: Sammen med andre nytilsatte skal Elisabeth presenteres for menigheten under gudstjenesten i Øvre Rælingen kirke søndag 23. oktober. Møt opp og bli bedre kjent med dem

Tilbake